Какво трябва да знаете при смяна на стъклопакета на дограмата

HomeРемонти и подобрения в дома

Какво трябва да знаете при смяна на стъклопакета на дограмата

Стъклопакетът е много важна част от дограмата и за него също имате право на избор. За да вземете правилното решение, трябва да имате предвид изложението на помещенията, особеностите, теглото на стъклопакета

Съвети за подбор на правилните PVC щори за всеки стил интериор
Как да изберем най-добрия електротехник за подмяна на електрическата инсталация в дома
Фирма за отпушване на канали

Стъклопакетът е много важна част от дограмата и за него също имате право на избор. За да вземете правилното решение, трябва да имате предвид изложението на помещенията, особеностите, теглото на стъклопакета и други фактори. Ние – професионалистите можем да ви дадем съвети, за да ви помогнем с избора.  

Какво трябва да имате предвид когато избирате стъклопакета на дограмата?

Трябва да изберете стъклопакет с повече камери в него, защото това спомага на дограмата да изолира по-качествено. Това не е единствения фактор за добра изолация от шума и от температурите навън, но не е нещо маловажно. Най-често хората избират еднокамерни и двукамерни дограми. И двата вида имат своите особености, като първият вид се предпочита от хора с по-малък бюджет. След време, некачествените стъкла могат да започнат много да се запотяват и по тях да се появят пукнатини.

Какво трябва да имате предвид когато избирате стъклопакета на дограмата?
Какво трябва да знаете при смяна на стъклопакета на дограмата 2

Ако се случи така, вие можете да смените само стъклопакета, без да сменяте дограмата и целия прозорец. Но при смяната на стъклопакета има неща, които трябва да се вземат предвид. Това са: монтажната дълбочина и здравината на профила, теглото на стъклопакета и механизма. Монтажната дълбочина е общата максимално допустима дебелина на стъклопакета, който може да се постави.

Ако еднокамерният стъклопакет се подмени с двукамерен със същата монтажна дълбочина, няма да има никакъв проблем, но няма се постигне кой знае какъв ефект. Ако новият стъклопакет е с по-голяма дебелина, ще трябва да се сменят детайлите, които задържат стъклопакета в профила.

Затова, когато избирате стъклопакет, помислете на какво държите и дали може да отделите още малко бюджет, но да не се занимавате после със смяна. Изберете енергоспестяващ еднокамерен стъклопакет, който да е с по-голяма дебелина или двукамерен стъклопакет, който да има стъкла с различна дебелина. 

Обърнете се към професионалисти за монтаж и смяна на стъклопакета на дограмата

Вие може да разчитате на нас не само за консултация и за помощ при избора на стъклопакет. Ние ще сме с вас до края на процедурата – докато получите това, което искате за вашия дом или за вашия офис. Ако в помещението никога е нямало дограма и стъклопакет, това не ни затруднява. Също не е проблем за нас да демонтираме стара дограма със стъклопакет и да сложим нова. Имаме достатъчно опит, за да знаем какво да правим и в двата случая. Обърнете се към нас и ще останете доволни!

4.7/5 - (88 votes)