Как да получите максимума от Вашата перална машина

HomeРемонти и подобрения в дома

Как да получите максимума от Вашата перална машина

Пералната машина е един от най-важните уреди на модерния дом. Тази технология е извървяла дълъг път и вече няма дом без перална машина, като с всяка и

Иновативни технологии за хидроизолация на панелка – Предимства и предложения
Искате уютен дом – строителните фирми ще допринесат за него 
Електрически съвети за безопасност

Пералната машина е един от най-важните уреди на модерния дом. Тази технология е извървяла дълъг път и вече няма дом без перална машина, като с всяка изминала година излизат по-добри и по-добри машини и тя все пак прави нашето ежедневие по-удобно и приятно. В края на краищата ние всички имаме нужда от чисти панталони и чорапи, нали така? Използването на перална машина в белия свят вече се приема за даденост, когато тя работи всичко е по план график, но развалили се изпадаме в ужас в търсенето на квалифициран електротехник, които да я ремонтира.

С малко любов и желание обаче има няколко неща които можете да направите, за да сведете до минимум риска от това да се развали Вашата пералня. Ето няколко съвета които всеки от нас знае, но ако ги прилага постоянно ще сведе минимум риска от ремонт на пералнята.

Съвети за оптимално използване на пералната машина

Пералната машина е едно от най-нужните и полезни уреди във вашия дом. За да гарантирате оптимална работа и продължително функциониране, важно е да следвате няколко ключови съвета.

Първо, сортирайте дрехите по цветове и вид материал, преди да ги заредите в пералната машина. Това ще предотврати смесването на цветове и ще запази цветовете на дрехите ярки и наситени. Освен това, следвайте указанията на етикетите за пране на всяка дреха, за да избегнете повреди на материалите.

Второ, използвайте правилния тип препарат за пране и дозирайте го според инструкциите. Прекомерното количество препарат може да доведе до намаляване на ефективността на пералната машина и дори до натрупване на остатъци във вашия дрехи.

Трето, изберете подходящата програма за пране в зависимост от типа дрехи и степента на замърсяване. Модерните перални машини предлагат разнообразие от програми, които могат да се адаптират към конкретните ви нужди. Например, използвайте деликатната програма за фини материали и програмата за по-замърсени дрехи за по-голяма ефективност.

Обръщайте внимание какъв прах за пране използване

За тези, които имат деца или просто разхвърлян партньор е най-лесно да хвърлят директно в барана кални дрехи или изцапани с кетчуп панталони или ризи и изсипят голямо количество прах за пране. Едно обръщане обаче на кутия на праха за пране ще разкрие лесни насоки за това какво количество прах трябва се използва при всяко пране.

Това е често срещано погрешно приемане, че използването на по-голямо количество препарат ще изпере Вашите дрехи по-добре. Един добър показател, че използвате твърде много почистващ препарат е, ако дрехите излизат по-свежи и твърди.

Вътрешните двигатели и тръбите на пералната машина също могат да се запушат и блокират от натрупването на излишък от прах за пране, което може да развали Вашия почистващ уред.

Периодично почистване на пералната машина

Пералната машина е чудесно устройство, което почиства дрехите Ви фантастично, но все пак не може от само себе си да се само почисти. И все пак отделяте време да избършете праха от нея, но една ли отделяте време за нейното вътрешно състояние.

За да се поддържа чиста Вашата пералня от външната страна просто я забършете редовно с влажна кърта. Ако забележите петна по маркировката, използвайте малко количество препарат за почистване за да ги премахнете. От вътрешната страна почистването може да се окаже по-труден и сложен въпрос, в който винаги е хубаво да се следват инструкциите на производителя.

Използвайте настройките правилно

Последните модели перални машини се развиват с такова темпо за кратък период от време, че много от съвременните перални машини изглеждат като футуристични Стар Трек измишльотини. Дизайните им са доста привлекателни и изобилстват от копчета и бутони, някои модели дори и с големи дисплей и за отварянето на вратата да Ви е необходимо един час или задълбочен анализ с ръководството за употреба.

Използвайки нашите услуги, обаче Вие си гарантирате качествен ремонт или монтаж на пералня в София.

4.9/5 - (84 votes)