Водопроводни съвети за собствениците на жилища

HomeРемонти и подобрения в дома

Водопроводни съвети за собствениците на жилища

Редовно проверявайте ВиК инсталацията на Вашия имот. Надяваме се, че отдавате значение на този процес, тъй като всяка една профилактика Ви дава възмож

Електро проблем с осветлението
Иновативни технологии за хидроизолация на панелка – Предимства и предложения
Как да получите максимума от Вашата перална машина

Редовно проверявайте ВиК инсталацията на Вашия имот. Надяваме се, че отдавате значение на този процес, тъй като всяка една профилактика Ви дава възможност да се запознаете с бъдещите проблеми от рано и ще имате възможност да реагиране навреме преди да се наложи да направите скъпоструващи ВиК ремонти. Хубаво е да обръщате внимание на капещи кранчета, меки връзки, запушена мивка или тоалетна и т.н. това е от особено значение.

Водопроводни съвети за собствениците на жилища: Поддържайте системата в оптимално състояние

За собствениците на жилища водопроводната система е от изключителна важност за комфорта и функционалността на дома. За да поддържате системата в оптимално състояние, следването на няколко водопроводни съвета е от съществено значение.

Винаги използвайте жила за отпушване на запушените канали вместо химически продукти – тип течен водопроводчик. За най-запушената канализация има физическо препятствие, като в по-голяма част от случаите става въпрос за дебели маси коса, сапун или др. едър предмет, които могат да се хванат и извадят единствено с професионална машина за отпушване. Използването на подобни инструменти премахва източника на тапата без да причинява допълнително корозия по тръбите, за разлика от някои химически продукти за отпушване. Това е особено важно при жилища с пластмасови канализационни тръби, а в днешно време те са най-честите.

Правилното изхвърляне на мазнини и олио. Повечето хора се изкушават да го излеят олиото директно в мивката например за да се спести време, но наистина това трябва да се избягва особено докато е горещо. Горещото олио за готвене ще се стече по канала, а след това по-късно ще се втвърди и това ще формира запушване, а едва ли го искате? Вместо това трябва да се съхранява в еднократни опаковки и да се изхвърли с останалия боклук.

Изолирайте и поддържайте Вашите тръби за топла вода. Чрез поставянето на изолация на тръбите за топлата вода, може да се предотврати загуба на температура от течащи води от бойлера към Вашите тела – батерии, душове и т.н, което Ви спестява средства и време в чакане да затопли вода бойлера в дома Ви.

Регулиране температурата на бойлера. Уверете се, че температурата не е твърде висока. В идеалния случай един бойлер трябва да се постави не повече от 50C°, за да се предотврати изгаряне когато някои използва топлата вода. Плюс това, поддържането на вашия бойлер на тази температура или по-ниска може да Ви спести разходи от електричество.

Наблюдавайте сметките си за вода. Ако видите рязко или внезапно повишаване в потреблението на вода, но не сте си променили навиците си за използване това може да бъде знак, че имате теч в дома си, които трябва да бъде ремонтиран. Ако не можете да откриете теча можете да използвате услугите на специализирани фирми по откриване на скрити течове.

С малко грижи и превантивна поддръжка, Вашия дом в София може да бъде идеално място за отмора от главоболията на натоварения Ви ден. Ако имате нужда от повече съвети за това как да се грижите за Вашата ВиК инсталация или имате нужда от професионална помощ за поправите вашите ВиК проблеми или имате нужда от някакви други ВиК услуги, не чакайте, докато не е станало твърде късно.

Ако имате нужда от ВиК услуги в Русе.

4.4/5 - (71 votes)