Пране на тапицерия на меки мебели 

HomeИнтересно

Пране на тапицерия на меки мебели 

Възползвайте се от професионалните услуги за пране на тапицерия на тапицерия на меки мебели, за да се наслаждавате на мекотата и уюта на вашите любими мебели всеки ден.

На всеки от нас му се е налагало да избира нови мебели за обзавеждане на интериора. Според какво определяме избора си? Удобство, марка, цена или външен вид? Определено външният вид на мебелите е едно от водещите неща в предпочитанията ни. Красивите цветове на дамаските и тапицериите привличат погледите, мекотата на материята дарява с повече уют, а красиво изрисуваната щампа може да превърне всички дом в дизайнерско произведение на изкуството.

Знаете ли как да почиствате тази красива тапицерия? Всеки различен вид изисква различна хигиенизираща обработка. Знаете ли как да запазите красотата на тапицерията дълго време след закупуването? Продължете да четете, за да получите някои добри и изпитани съвети.

При избор на мебели е важно да помним и за тяхната поддръжка, която играе ключова роля за тяхната дълготрайност и външен вид. Нека ви помогнем да запазите вашата тапицерия чиста, свежа и привлекателна с нашите експертни съвети и професионални услуги за почистване.

С какво да внимавате при почистването на тапицерията на мебелите?

С какво да внимавате при почистването на тапицерията на мебелите?
Пране на тапицерия на меки мебели  2

На първо място, преди да предприемете каквито и да били мерки по почистване на тапицерията, погледнете етикета от вътрешната й страна. На него ясно трябва да е описано какви материали са използвани за създаването на текстилната обвивка и какви методи са позволени/забранени за прилага в почистването им. Друго важно, с което трябва да внимавате е с пълнежът под тапицерията. Дори дамаската да понася силни препарати и намокряне, то пълнежът под нея може изобщо да не ги понася, затова обърнете внимание и на него. Дунапренът не обича обилни количества вода, защото тя прониква дълбоко в порите му и предизвиква процеси на нагниване и неприятна миризма. Останалите пълнежи от гъши пера, сребърни нишки, мемори пяна, силиконов пух и т.н. също не обичат водата. Най-подходящ вариант за почистването им са 

Професионалните уреди за почистване на тапицерии 

Можете да използвате парни уреди или екстракторни (перящи) прахосмукачки. Парата има силата да дезинфекцира повърхностите и да разгради дори стари и застояли петна. Струята от парочистачката се изпарява веднага след отдръпване на уреда и повърхността остава суха, без това да повреди пълнежа под тапицерията

Екстракторните прахосмукачки също са доста удобен вариант, който може да се използва все сезонно. След изпирането с перяща прахосмукачка мебелите остават сухи, защото уредът издърпва водата и влагата от тях със същата лекота, с която ги намокря, втрива в тях препарата и ги изплаква. Екстракторните прахосмукачки са предназначени за професионално почистване на тапицерии и дамаски, като могат да достигнат и промият нишките им в дълбочина. Приложени с подходящи и силни препарати – резултатите са невероятни. 

4.5/5 - (103 votes)