Вентилация и климатизация на заведения

HomeБизнес и финанси

Вентилация и климатизация на заведения

За да бъде вашето заведение често посещавано, то трябва да предлага добра кухня и удобства за клиентите. Със сигурност през зимата трябва да е добре отоплено, а през лятото добре охладено.

Бизнесът в условията на динамични промени 
Оптимизиране на сайтове в град Варна
Наемете адвокат, ако сте уволнени незаконно

За да бъде вашето заведение често посещавано, то трябва да предлага добра кухня и удобства за клиентите. Със сигурност през зимата трябва да е добре отоплено, а през лятото добре охладено. Не може да си позволите въздуха да не е качествен, да е прекалено задушно или хората да кашлят от цигарения дим. Затова, вентилацията и климатизацията в заведението ви трябва да бъдат на най-високо ниво.

Какво представлява зонирането?

Както знаете, в заведенията има различни зони – за пушачи и за непушачи. Тези две зони изискват различен подход за вентилация и отопление. За кухнята също трябва да бъде осигурена добра вентилация. Там температурите могат да са по-високи – заради включените печки и котлони. Това изисква различен режим на отопление или охлаждане, а не същия като в клиентските помещения. Климатизацията и вентилацията могат да се настроят за работа на различни режими в различните зони – спрямо характеристиката на зоната и спрямо вашите желания.

Вентилация и климатизация на заведения

Вентилация и климатизация на заведения
Вентилация и климатизация на заведения 2

Основната функция на вентилацията е да поддържа чистотата, свежестта и подвижността на въздуха в заведението. Тя ограничава възможностите за натрупване на вредни вещества. За да изпълнява тези така важни функции, вентилационната система трябва да бъде проектирана и оразмерена предварително. Трябва да се направи оглед, на който да се разберат особеностите на помещението.

За да може вентилацията да е ефективна, планирането трябва да е точно и коректно. Нужно е да се пресметне правилно скоростта на въздуха в помещенията. Трябва да се осигури добра организация на въздухообмена и да има филтри с различна степен на филтриране, спрямо нуждите на заведението. Недопустимо е да влизат неприятни миризми от отвън, чрез вентилацията. Въздухът, който влиза вътре трябва да се набавя от места, в близост до които няма източници на вредни вещества. Места, на които се събират битови или промишлени отпадъци, пътни артерии, и други подобни не са препоръчителни. Правилното място, от което трябва да се взима въздух, са зелените площи.

Как да вземете правилните решения за вентилация и климатизация?

Добър вариант е изграждането на централна климатична система, в която са обединени всички необходими модули за цялостна обработка на въздуха. За всякакви въпроси, свързани с вентилация и климатизация, можете да се обърнете към нас. Ние ще направим оглед на заведението и ще ви предложим оптимално най-добрия вариант във вашия случай. Потърсете ни и бъдете сигурни в качествения краен резултат!

4.6/5 - (97 votes)