Термографска диагностика – за теча които не можете да видите

HomeРемонти и подобрения в дома

Термографска диагностика – за теча които не можете да видите

Ако някога сте били жертва на теч от апартамента над Вас, много добре знаете какви рискове крие един стар оставен във времето теч и какви поражения на

Искате уютен дом – строителните фирми ще допринесат за него 
Електрически съвети за безопасност
Знаете ли, че някои строителните отпадъци могат да се използват отново?

Ако някога сте били жертва на теч от апартамента над Вас, много добре знаете какви рискове крие един стар оставен във времето теч и какви поражения нанася той на Вашето имущество. Но ако никога не Ви се е налагало да търсите водопроводчик за откриване на теч е хубаво да се запознаете със съдържанието на тази статия. Вече не е необходимо за да се открие първо да Ви разбият цялата баня докато се установи точния източник на проблема. От няколко години и в България включително вече се предлага термографска диагностика, която помага да се диагностицира проблем безразрушително с помощта на термо камера.

Термографска диагностика: Разкриване на невидими течове

Термографската диагностика представлява мощен инструмент за откриване на течове и енергийни загуби, които не могат да бъдат видени с обичайните методи. Тази технология използва инфрачервена термална камера, която записва топлинните сигнатури на различни повърхности. Това позволява на специалистите да засичат разликите в температурата на материалите и така да откриват скрити проблеми, като например водни или парни течове в стени, подове и покриви. Термографската диагностика е ценен инструмент за осигуряване на ефективността на енергийни системи и за ранното откриване на потенциални повреди.

Кратка извадка на това какво представлява инфрачервената термография: Тя позволява виждането на предмети в условия на пълна липса на светлина. Термографските камери засичат инфрачервено лъчение от електромагнитния спектър.

Вече има опитни термографи, които разполагат с професионална апаратура за откриване на ВиК течове посредством този метод. Световен лидер в тази област е фирма Flir.

Всички ние знаем, че течовете могат да бъдат много коварни особено, когато и идея си нямате от къде идват. Очевидно е, че най-добрия начин да го откриете е без къртене, но на кого да се доверите в тази област? Ще останете ли доволни? Колко ще Ви струва това удоволстие?

Ако искате да се запознаете повече с този метод по откриване на скрити течове посетете нашата facebook страница

Всички тези въпроси си ги задаваме всички ние, а отговора можем да получим единствено ако посетите посочените уеб страници на фирми в тази област.

Като цяло течовете могат да доведат до значително по-високи сметки за вода, спукана канализационна тръба, мивка, вана, тоалетна представляват потенциална опасност за здравето. По-принцип е препоръчително да се прави инспекция на дома за влага и мухъл профилактично, а не само при видимите появи, но това разходи, които не всяко семейство може да си позволи.

https://buildings-audit.com – Те може би са едни от първите в София, които започнаха да предлагат този метод за откриване на течове. Друг техен плюс е достъпните цени и правят сериозна отстъпка всяка Сряда от месеца.

https://151.bg/откриване-на-течове/ – Като фирма лидер в областта на ВиК услугите за гр. София и те предлагат този вид услуга.

https://viktechove.com – Разполагат с опитни специалисти за откриване на течове в София.

4.4/5 - (58 votes)