Знаете ли, че някои строителните отпадъци могат да се използват отново?

HomeРемонти и подобрения в дома

Знаете ли, че някои строителните отпадъци могат да се използват отново?

След къртене на сгради и постройки винаги има страшно много строителни отпадъци, които трябва да се почистят, натоварят и извозят до специализирано депо.

Предотвратяване на мухъл в дома при студено време използвайки вентилатор
Искате уютен дом – строителните фирми ще допринесат за него 
Защо да се доверите на нас за дейността монтаж на мебели?

След къртене на сгради и постройки винаги има страшно много строителни отпадъци, които трябва да се почистят, натоварят и извозят до специализирано депо. Там те могат да бъдат рециклирани и използвани отново, но част от тях може да решите да запазите – за да използвате отново за подобряването на вашия комфорт и уют в къщата или във вилата. Ние се постарахме да помислим как можете да използвате отново някои строителни отпадъци.

За какво могат да бъдат използвани отново различните строителни отпадъци?

За какво могат да бъдат използвани отново различните строителни отпадъци?
Знаете ли, че някои строителните отпадъци могат да се използват отново? 2

Материалите от покривната конструкция могат да се използват за изграждане или ремонт на друг покрив. Ако са прекалено захабени за тази цел, тогава могат

да се използват за стопански постройки. Ако има счупени тухли, останали бетон и камък – те могат да се използват вместо натрошен камък и чакъл. Така те могат да бъдат използвани за уплътняване на дупки и черни пътища. Тези строителни отпадъци могат да бъдат основа при изграждане на нова постройка или селска къща. Могат също да се ползват като дренажна възглавница в гаража или на вашето паркомясто. Ако пък има останали ненужни метали, те могат да бъдат изнесени за скрап. Това ще намали вашите разходи за извозване на строителни отпадъци почти наполовина.

Дървеният материал (дъски, греди и трупи), който е в добро състояние може да се използва като строителен материал. С него може да се построи навес, кофраж за основа и т.н. Ако не е достатъчно запазен и не е боядисан, може да се използва за огрев. От стария изкъртен бетон могат да се направят пътеки и стъпала в двора на къщата или вилата. Така ще се опазите от окаляне и измокряне когато се разхождате. Повечето строителни отпадъци могат да се използват за изграждане на подпорни стени.

Към кого да се обърнете за къртене, чистене и извозване?

Ако все пак искате да изхвърлите всичко и имате нужда от помощ за тези три услуги, ние сме насреща. Разполагаме със знания, умения, опит, собствен транспорт, къртачна и почистваща професионална модерна техника от най-висок клас. Ние сме коректна фирма, която предлага индивидуално отношение към всеки един клиент. Спазваме обещаните крайни срокове и не налагаме допълнителни такси. Имаме нужните разрешителни за извършването на услугите: кърти, чисти и извозва. Ще изкъртим безопасно всичко нужно, ще почистим и обезпрашим помещенията, а накрая строителните отпадъци ще бъдат извозени до законни сметища. 

4.5/5 - (79 votes)