Термографска диагностика – за теча които не можете да видите

Ако някога сте били жертва на теч от апартамента над Вас, много добре знаете какви рискове крие един стар оставен във времето теч и какви поражения нанася той на Вашето имущество. Но ако никога не Ви се е налагало да търсите водопроводчик за откриване на теч е хубаво да се запознаете със съдържанието на тази статия. Вече не е необходимо за да се открие първо да Ви разбият цялата баня докато се установи точния източник на проблема. От няколко години и в България включително вече се предлага термографска диагностика, която помага да се диагностицира проблем безразрушително с помощта на термо камера.

Кратка извадка на това какво представлява инфрачервената термография: Тя позволява виждането на предмети в условия на пълна липса на светлина. Термографските камери засичат инфрачервено лъчение от електромагнитния спектър.

Вече има опитни термографи, които разполагат с професионална апаратура за откриване на ВиК течове посредством този метод. Световен лидер в тази област е фирма Flir.

Всички ние знаем, че течовете могат да бъдат много коварни особено, когато и идея си нямате от къде идват. Очевидно е, че най-добрия начин да го откриете е без къртене, но на кого да се доверите в тази област? Ще останете ли доволни? Колко ще Ви струва това удоволстие?

Ако искате да се запознаете повече с този метод по откриване на скрити течове посетете нашата facebook страница

Всички тези въпроси си ги задаваме всички ние, а отговора можем да получим единствено ако посетите посочените уеб страници на фирми в тази област.

Като цяло течовете могат да доведат до значително по-високи сметки за вода, спукана канализационна тръба, мивка, вана, тоалетна представляват потенциална опасност за здравето. По-принцип е препоръчително да се прави инспекция на дома за влага и мухъл профилактично, а не само при видимите появи, но това разходи, които не всяко семейство може да си позволи.

https://buildings-audit.com – Те може би са едни от първите в София, които започнаха да предлагат този метод за откриване на течове. Друг техен плюс е достъпните цени и правят сериозна отстъпка всяка Сряда от месеца.

https://151.bg/откриване-на-течове – Като фирма лидер в областта на ВиК услугите за гр. София и те предлагат този вид услуга.

https://viktechove.com – Разполагат с опитни специалисти за откриване на течове в София.